Kadın Girişimcilik Projeleri Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

01.02.2011
Üniversitemiz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile düzenlenen “İstihdam Geliştirme Yönelimli Kadın Girişimcilik Projeleri Yarışması”nın sonuçları ÇTSO’da yapılan törenle açıklandı. Törene Çanakkale Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem Çetin ile üniversitemiz yöneticileri, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşmalarını sırasıyla İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem Çetin, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir ve ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan yaptı. Başkan Meltem Çetin yaptığı konuşmada nüfusun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına katılımının düşük oranlarda olduğunu belirterek, kadın istihdamını temel alan bu projeler sonucunda birçok kişiye iş imkanı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Başkan Meltem Çetin, proje yarışmasının düzenlenmesine katkı sunan başta Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir ise konuşmasına başlarken Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz’e rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, ÇOMܒnün girişimci yetiştirmeyi kendine misyon edindiğini belirterek, ÇOMܒnün bu niteliğini kente de taşıdığını vurguladı. ÇOMܒnün Çanakkale kenti ile birlikte “Dünya Üniversitesi Olma” vizyonu doğrultusunda hareket ettiğinin altını çizen Rektör Akdemir, Çanakkale’nin nitelikli girişimciler ile çok iyi noktalara geleceğini de ifade etti. ÇOMܒnün girişimci kadın hareketini desteklemek için de böyle bir projeyi desteklediğini belirten Rektör Akdemir, ödül kazanan projelerin sosyal girişimciliğe çok müsait olduğunu da sözlerine ekledi. Böyle bir yarışmanın paydaşı olmaktan ve kentin sosyal dönüşümüne etki etmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Rektörümüz, gerçekleştirilen bu projeye katkı sunan ve ödül kazanan herkesi kutladığını bildirdi. ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan da böyle bir yarışmanın ancak kentte var olan başarılı bir üniversite ile gerçekleşebileceğini ifade ederek, üniversiteden her konuda olduğu gibi bu proje yarışmasında da destek aldıklarını belirtti. Bu tür projelerin Çanakkale’nin var olan varlıklarını daha iyi bir noktaya getireceğini bildiren Başkan İlhami Tezcan, yarışmanın düzenlenmesine emek veren ve ödül kazanan herkesi tebrik ettiğini vurguladı. Proje yarışmasında birinciliği Elif E. Yaman, ikinciliği Çiğdem Yılmaz, üçüncülüğü Nadide Bilir, mansiyon ödüllerini ise Sibel Demirel, Devrim Atılkan, Mustafa Alptuğ Akkoca, Yeşim Çanlıoğulları, Aynur Şengül, Ali Can Akçakaya-Hülya Dönmez aldı. Dereceye giren projeler hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.