Biga MYO İşbirliğinde "Katı - Sıvı ve Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği" Kursu Tamamlandı

01.02.2011
Biga Meslek Yüksekokulu ile Biga Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Katı - Sıvı ve Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği" kursu tamamlandı Biga Meslek Yüksekokulu Makine Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim tarafından 29 Kasım 2010 ile 1 Şubat 2011 tarihleri arasında iki ayrı periyotta verilen “Katı - Sıvı ve Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği” kurslarında, 20 kursiyerin 16’sı katı- sıvı yakıt, 13’ü ise doğalgaz kalorifer ateşçiliği sertifikasını alma hakkını kazandı. Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim, “Kurs; her biri 32 saat olan kömürlü, fuel-oilli ve doğalgazlı kalorifer kazan ateşçiliği derslerinden oluşmakta olup toplamda 96 saati kapsamaktadır. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Modülüne göre; katı ve sıvı yakıt kalorifer ateşçisi belgesini alanlar, doğalgaz ateşçiliği kursuna katılabilmektedirler. Merkezi sistem ısınmada kullanılan kalorifer kazanlarını yakmak ve işletmek büyük sorumluluk gerektirmektedir. Kazanın doğru yakılması çevre kirliliğini önleyeceği gibi yakıt tasarrufu da sağlayacaktır. Kazanların işletilmesinde yapılabilecek en küçük hatalar telafisi mümkün olmayacak zararlar doğurabilir. Bu nedenle İlçemizdeki tüm kalorifer kazanlarını işleten ateşçi görevlileri; kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmelidir. Amacımız, kalorifer kazanlarının yönetmeliklere, standartlara, sağlık ve güvenlik kriterlerine uygun olarak daha ekonomik ve daha çevreci olarak yakılıp işletilmesidir. Hedefimiz, Biga’mızın temel sorunlarından biri olan hava kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunmaktır” dedi. Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim, kursa; Milli Eğitim Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı gibi kamu kurumlarının görevlileri ile özel sektör kuruluşlarında çalışanların katıldığını; derslerin, verilen teorik bilgilerin yanı sıra 10 farklı kazan dairesinde pratik uygulamalarla desteklendiğini belirterek, talep gelmesi durumunda bu konudaki eğitim çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.