Performans Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

07.01.2011
2010–2011 Akademik Yılı 1. Yarıyıl Eğitim – Öğretim Performans Değerlendirme Toplantısı Prof. Dr. M. Osman Korfmann Troia Kültür Merkezi Sevim Buluç Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Dekanlar, Müdürler, Bölüm Başkanları, Merkez Müdürleri ve akademisyenler katıldı. Prof. Dr. Yılmaz AKGÜN yaptığı konuşmada, 20. yüzyılı bitirip 21. yüzyıla girilen dönemde yüksek öğretimde çok büyük atılımlar gerçekleştirildiğini, bu atılımlar gereği önceliklerin belirlendiğini, bu önceliklerde de ilk sırayı uluslararası düzeyde talep edilebilen, bilgi ve donanıma sahip uzmanlar yetiştirmenin aldığını ifade etti. Uzmanlar yetiştirebilmek için de uluslararasılaşmanın ve kalitenin yükseltilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Yılmaz AKGÜN, bu bağlamda ÇOMܒde kalite geliştirme biriminin oluşturulduğunu belirtti. Yük. Mühendis Yücel ŞAHİN’de Bologna süreci ile ilgili çalışmalar ve ÇOMÜ Öğrenci İşleri’nin yeni yazılımına ilişkin bilgi yönetim sistemleri hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise ÇOMܒnün her açıdan kendisini yeniden yapılandırarak iyi bir noktaya geldiğini ifade etti. ÇOMܒnün gelişimi hakkında da bilgi veren Rektör AKDEMİR, son yıllarda topluma, sektöre hizmet eden üniversite konseptine gelindiğini belirterek, bu konsepte uygun bir davranışın döner sermaye üzerinden geliştirilebileceğini vurguladı. Sektöre yönelik dış akreditasyonu sağlamak, bütçeyi arttırmak, akademisyenlerin ekonomik düzeyini geliştirmek için döner sermayeye ağırlık vermek gerektiğini ifade eden Rektör AKDEMİR, toplantıya katılan tüm akademisyenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Toplantıda akademisyenlerden gelen sorular da cevaplanarak, çeşitli konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.