HİT, Hasta Ziyaretinde

03.01.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler Topluluğu, yılın son gününde ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yatakta tedavi gören hastaları ziyaret etti. Topluluğa üye çok sayıda öğrenciye Tıp Fakültesi Dekanı ve Hastane Başhekimi de eşlik ederken, hastalara karanfil ve armağan dağıtıldı. ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluuğu’na üye çok sayıda üniversite öğencisi yılın son gününde Kepez’de bulunan ÇOMÜ Araştırma ve Uygulam Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ve refakatçilerini ziyaret etti. Elerinde karanfillerle ve armağanlarla hastaların yeni yıların kutlayan Halkla İlişkiler Topluluğu’na Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. Can Duman’da eşlik etti. Hastaları yılın son günü olması nedeniyle ziyaret ettiklerini belirten öğrenciler, herkesin eğlendiği, yakınlarıyla evlerinde veya tercih ettikleri bir yerde yeni yılı karşıladığı böylesine bir günde hastaları düşündüklerini ve böyle bir tercihte bulundukların belirten topluluk, hastalardan ve yakınlarından tam puan aldı. Hastalar, kendilerini düşünen ve böylesine bir jestte bulunan öğrencileri kutlarken yeni yıldan herkese sağlık dileklerinde bulundu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan ise değerlendirmesinde öğrencilerin bu duyarlı hareketinden memnun kaldıklarını belirtirken öğrencileri kutladı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Duman ise hastanelerinde modern hizmet vermeye çalıştıklarını fakat hastaların en büyük ilaçlarının moral olduğunu söyleyerek bu programın hastalar açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Hastaları, hemşireler eşliğinde tek tek ziyaret eden gurup hastaların yeni yılını kutladı ve acil şifa dileklerinde bulundu. Topluuk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram, etkinlik ile ilgili değerlendirmesinde hastalara moral vermek amacını taşıdıklarını kaydetti. Gökhan Bayram, açıklamasında, “Hastanede yeni yılı karşılamak değişik bir duygu. Herkes bu günde sevdikleriyle eğlenirken acı çekenleri, acılarını tedavi ettirmeye çalışanları unutmamak istedik. Onlara karanfil sunduk. Sohbet ettik. Öğrencilerimiz çeşitli armağanlar sundular. Bu bizim için mutluluktur” dedi. Hastalar ise böyle bir uygulamadan keyif duyduklarını belirttiler. Biraz buruk bir kutlama yaptıklarını kaydeden hastalar öğrencilerin kendilerini düşünmelerinden keyif aldıklarını kaydetttiler. Topluuk Başkanı Murat Örnek ise değerlendirmesinde, daha öncede hastalara ve hastanelere yönelik çalışmalar yaptıklarını, hastane temizliklerinde bulunduklarını, gönülü donörlük sistemi geliştirdiklerini, sağlık ile ilgili konferanslar organize ettiklerini belirtti. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.