"Kişisel Gelişim ve Oryantasyon" Etkinliği Gerçekleştirildi

24.12.2010
Çanakkale Valiliği, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi işbirliğince düzenlenen "Kişisel Gelişim ve Oryantasyon" adlı etkinlik, Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencileri katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doç. Dr. Selver Özözen Kahraman'ın açılış konuşmasını yaptığı seminer, Sosyoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Cumhur Arslan'ın "Ön Yargı ve İletişim" adlı sunumuyla devam etti. Öğrencilere ilk yıllarda karşılaşabilecekleri zorluklar ve bunları aşma yöntemleri hakkında bilgi veren Sağlık Merkezi Psikologu Uzm.Cumhur Çırnaz ise, etkili iletişimin önemine değindi. Daha sonra Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Özer, ikinci bir dil öğrenmenin gerekliliğinin altını çizdi. Dış ilişkiler Bürosu Erasmus Koordinatörü Arş. Gör. Ümit Güder, üniversitemizde Erasmus ve AB Gençlik Programı ile ilgili konular hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilerin yurtdışında eğitim görmesinin önemini vurguladı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ahmet Topal da öğrencilerin güvenliği ve refah içinde öğrenim görmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Oryantasyon programına katılan öğrencilere katılım belgesi verildi. Program, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Akı’nın etkinliğe katkı sunanlara teşekkür belgelerini verilmesiyle son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.