"Almanca Yollarda" Otobüsü Eğitim Fakültesi'ndeydi

23.12.2010
İstanbul Goethe Enstitüsü’nden Emine Karaca’nın hazırlamış olduğu pilot projeyle "Almanca Yollarda" otobüsü Çanakkale’ye geldi. Eğitmen Christian Hetzner önderliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen renkli yabancı dil eğitim uygulamalarına üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Nevide Akpınar Dellal konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Almanca dil öğretim oyunları, kitaplar, gazeteler ve başka dil öğretim materyalleriyle dolu olan Almanca otobüsü, 3 Ekim’den beri 6 aylık turunu gerçekleştirmek üzere yollarda. Eğitmen Hetzner’e, Çanakkale’deki uygulamaları sırasında Almanca bölümü öğrencileri Özlen Işıl Özdemir ve Can Şimşek yardımcı olmuşlardır. Almanca Otobüsünün bundan sonraki durağı Biga ve Ezine olacaktır. Projenin amacı, ilginç yabancı dil öğretim uygulamalarıyla, Almancayı son derece doğal ve korkusuzca kullanmayı sağlamak ve öğrencileri Almanca’yı kullanmaya ve öğrenmeye özendirmektir. Projenin Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen uygulamalarına yaklaşık 150 öğrenci katılmıştır. Öğrenciler, canlandırma, oyun ve yarışmalara oldukça heyecanlı ve istekli katılmışlardır. Almanca Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği öğretmen adayları, yabancı dil derslerinin oyunlarla, müzik, film ve tiyatro gibi etkinliklerle nasıl daha çekici bir hâle getirilebileceğini uygulamalı olarak yaşayarak öğrenmişlerdir. 3 Ekim'de Samsun’da başlayan 'Almanca Yollarda' otobüs turu Kasım ortasına kadar Türkiye’nin kuzeydoğusunu gezmiştir. Otobüs, Kasım sonundan Aralık sonuna kadar Türkiye’nin kuzeybatısını dolaşacak, Ocak ve Şubat'ta ise rotasını İzmir ve Antalya’ya çevirecektir. Tur Mart ayında, Güneydoğu bölgesinde sona erecektir”. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.