Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'nden Eğitim Kampı

23.12.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencileri Acil Yardım Kurtarma Çalışmaları dersi kapsamında ve öğretim görevlisi Sevda VURUR ile Göksel ÖZTÜRK eşliğinde 08.12.2010 - 10.12.2010 tarihleri arasında Güzelyalı İntepe Milli Eğitim Kamp tesislerinde "Afet Yönetmi ve Organizasyon, Afet Triajı, Enkaz Altı Çalışmaları ve Hayatı İdame" konusunda bir eğitim kampı ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Eğitim kampı kapsamında gündüzleri uygulamalı kurtarma eğitimleri, geceleri ise eğitimlere yönelik tatbikatlar yapıldı. Enkaz altından yaralı kurtarma, tıbbi müdahale ve afet triajı, ekip çalışması, liderlik konularıyla ilgili uygulamalı eğitimler verildi, ayrıca, 112 Acil Sağlık Hizmetleri hekimlerinden Dr. Suat BAĞLA tarafından crush sendromu ile ilgili sunum yapıldı. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kamp organizasyonu ve yapılan eğitimler başarı ile tamamlanmış olup kampa katılan öğrencilerimize, 2010-2011 Akademik yılı itibariyle bölümümüze kaydolan 1. sınıf öğrencilerimiz için 24.12.2010 tarihinde yapılacak olan üniforma töreninde AYAY bölüm başkanı Prof. Dr. Günhan ERDEM tarafından katılım belgeleri verilecektir”. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.