Afet Yönetimi ve STK'ların Bakışı Başlıklı Panel Düzenlendi

05.12.2010
Bu sene yedincisi organize edilen Uluslararası STK’lar Kongresi’nde “Afet Yönetimi ve STK’ların Bakışı” başlıklı panel düzenlendi. Başkanlığını üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Günhan ERDEM’in yaptığı panelde AKUT Derneği Başkanı Nasuh MAHRUKİ, üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR, üniversitemiz Sağlık Yüksek Okulu Afet Yönetimi ve Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Volkan AKYÖN, Acil Yardım Afet Yönetimi Bölüm Derneği’nden Göksel ÖZTÜRK, İşadamı Güven Barış YÜKSEL, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan ÇABUK birer sunum gerçekleştirdi. AKUT Derneği Başkanı Nasuh MAHRUKİ, AKUT Derneği hakkında bilgi verdiği konuşmasında Afetler ve STK’lar arasındaki ilişkiye değindi. STK’ların toplumda etkin bir güç olmasını sağlayan en önemli faktörün STK’ların örgütlülüğünde yattığını ifade eden Nasuh MAHRUKİ, gönüllülük esaslı, çıkar amacı gütmeyen , örgütlü STK’lara ihtiyaç olduğunu bildirdi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR da “Yer Bilimci Gözüyle Afetler ve Dayanışma Kültürü” başlıklı sunumunda afetlerde yaşanan hayırseverlik örneklerine ilişkin bilgiler verdi. Sağlık Yüksek Okulu Afet Yönetimi ve Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Volkan AKYÖN ise afet eğitimi olgusuna değinerek, bu eğitimin neden önemli olduğuna ilişkin bilgiler verdi. Toplumda afet bilincinin oluşması için afet eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Volkan AKYÖN, bu anlamda afetlere ilişkin farkındalık yaratılması gerektiğini ifade etti. Acil Yardım Afet Yönetimi Bölüm Derneği’nden Göksel ÖZTÜRK de Acil Yardım Afet Yönetimi Bölüm Derneği’nin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, neler yapmak istediklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşadamı Güven Barış YÜKSEL ise, bir STK’da yönetici ve işadamı olarak afet kavramını nasıl ele aldığını açıkladı. Yapı denetimine ilişkin bilgiler veren Güven Barış YÜKSEL, yapı denetiminin ciddiye alınması gerektiğini bildirdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan ÇABUK da gerçekleştirdikleri projelerden örnekler vererek afet kavramına ve afetlerin nasıl ele alınması gerektiğine ilişkin bilgiler verdi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.