Rektörümüz ÇTSO'da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Arasında Yapılan Araştırmanın Sonuçları Hakkında Bilgiler Aktardı

24.11.2010
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) kasım ayı meclis toplantısında, ÇOMÜ tarafından yapılan ‘ÇTSO Üye İşletmelerin Ekonomik, Ticari, Yönetsel ve Sosyal Kimlik Analizi İle Üyelerin Oda Faaliyetlerini Değerlendirmeleri ve Gelecek Beklentilerinin Saptanması Araştırması’nın sonuçlarının sunumunu ve değerlendirmesini yaptı. Toplantıda konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, ÇOMܒnün yaptığı çalışmaları genel olarak değerlendirdikten sonra, kendi koordinatörlüğünde ÇOMÜ tarafından yapılan ‘Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üye İşletmelerin Ekonomik, Ticari, Yönetsel ve Sosyal Kimlik Analizi ile Üyelerin Oda Faaliyetlerini Değerlendirmeleri ve Gelecek Beklentilerinin Saptanması Araştırması’nın sunumunu yaptı. Yapılan çalışma ile bütün üyelerle yüz yüze görüşüldüğünü dile getiren Akdemir, çalışmanın 4 bölümden oluştuğunu vurguladı. İlk olarak Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın envanterinin çıkarıldığını, ardından üyelerin beklentilerinin analiz edildiğini, şirketlerin ve Çanakkale’nin gelecek yönelim ve öncelikleriyle ilgili değerlendirmeler yapıldığını ve krizde şirketlerin ne gibi önlemler aldığının analiz edildiğini dile getiren Akdemir, bu çalışmaların ardından da bir rapor hazırlandığını kaydetti. Anket çalışması ile ilgili de ayrıntılı bilgiler veren Akdemir, ÇTSO üyesi işletmelerin çoğunluğunun hem büyüklük hem de istihdam açısından çok küçük işletmeler olduğunu belirtti. Üyelerin ÇTSO’dan beklentilerinde birçok şık arasından en çok ‘Çanakkale, Türkiye ve Dünya iş piyasalarını değerlendiren üçer aylık toplantılar yapılması’nın tercih edildiğini de dile getiren Akdemir, üyelerin ayrıca odanın Çanakkale’nin stratejik planının hazırlanmasını istediğini söyledi. Araştırmanın Proje Koordinatör Yardımcısı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Kasımoğlu ise, ÇTSO üyelerinin öncelikli hedefleri, ÇTSO üyesi işletmelerin stratejileri, ÇTSO üyelerinin şirket yönetim kurullarının işlevlerine yönelik değerlendirmeler, küresel pazarlarda rekabet güçlerini geliştirmeye yönelik olarak desteklenmesini istedikleri alanlar konularında bilgiler aktardı. Araştırmada görev alan Yrd. Doç. Dr. Oktay Koç ise, işletmelerin kriz döneminde benimsedikleri stratejiler, üyelere göre odanın Çanakkale için odaklanması gereken öncelik sıralaması konularına değindi. Daha sonra bir konuşma yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Tezcan, yapılan proje ile ilgili Rektör Akdemir’e teşekkür etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.