Üniversitemizde Öğretmenler Günü Kutlandı

24.11.2010
24 Kasım Öğretmenler Günü üniversitemiz Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Hüseyin KULÖZÜ, Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi ARGIÇ, İdare Mahkemesi Başkanı Cemil Hulusi PARLAK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, Emniyet Müdürü Ali Ekber BEKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI ile çok sayıda öğretmen, öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Tören, Başöğretmen Atatürk ile ebediyete intikal etmiş ve şehit öğretmenler için saygı duruşuyla başladı. Ardından ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Mete GÖKÇE yönetiminde ikinci sınıflar korosu eşliğinde İstiklal Marşı ve Öğretmen Okulları Marşı seslendirildi. Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun günün anlam ve önemini ifade eden mesajının okunmasının ardından Emekli Öğretmen Esin ARAÇ ile Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI tarafından bir konuşma yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI, yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin, harf inkılâbının önemine değindi ve bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak sağlık, mutluluk ve başarı diledi. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan ARSLAN ise yaptığı konuşmada, öğretmen yetiştiren bir kurum olan Eğitim Fakültesi’nin kampusunda böyle bir törenin yapılmasından dolayı üniversite olarak mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Törende ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve yıl içinde emekli olan öğretmen ve diğer personele hizmet şeref belgeleri verildi. Tören Çanakkale Anadolu Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan program ve öğretmenlerden oluşan koronun verdiği konser ile son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.