Çevre Kirliliğine Çözüm Önerileri Konulu Panel Yapıldı

23.10.2010
Dünya Üniversiteler Kongresi'nde Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan USLU başkanlığında “Proposing Solutions to Environmental Pollution” temalı bir panel gerçekleştirildi. Panelde Alexandre MEİNESZ, Anastasia MİLİOU, Hans Gunter BARTH, Sławomira SKRZYPEK birer konuşma yaptı. Alexandre MEİNESZ, üniversitelerin çevresel konulara ilişkin gerçekleştirdikleri çalışmalarda finansal olarak desteklenmesinin önemine değindi. Anastasia MİLİOU, yasadışı avlanmanın denizlerde büyük bir problem oluşturduğunu söyledi ve bunun için de harekete geçilmesinden bahsetti. Hans Gunter BARTH, bilimin çevrenin korunmasındaki rolü üzerine değerlendirmelerde bulundu ve çevrenin korunmasına ilişkin yapılan önerilerin yöneticileri harekete geçirmesi gerektiğini ifade etti. Sławomira SKRZYPEK, çevre sorunlarına çözüm bulunmak isteniyorsa konuya olan bakış açısının değişmesi gerektiğinden bahsetti ve eğitimin bu noktada önemine değindi. SKRZYPEK, insanın kendinden başlayarak bir şeyleri değiştirme çabası içerisine girmesi gerektiğini ifade etti ve bunu sağlayacak önemli bir faktörün de eğitim olduğunu vurguladı.