Dünya Üniversiteler Kongresi'nden Görkemli Gala

23.10.2010
ÇOMܒnün düzenlediği küresel bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’nin Gala’sı Kolin Otelde düzenlenen görkemli bir akşam yemeği ile gerçekleştirildi. Gala’ya alanında tanınmış, saygın bilim insanları, entelektüeller, sanatçılar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, politikacılar, işadamları, kanaat önderleri ile üniversitemiz personeli ve öğrenciler katıldı. Büyük bir heyecan ve coşkunun olduğu gözlenen galaya katılan değerli bilim insanlarına ve kongreye katkı sunan kişilere hediyeler takdim edildi. Gala Yemeği’nde bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR, üniversitelerin uluslararası bir sektör haline geldiğini, üniversitelerin rekabetçi performanslarına göre milyonlarca öğrencinin dünya üniversitelerinde dolaştığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. AKDEMİR, yeni meslekler oluşturulmadıkça, yeni uzmanlıklar yaratılmadıkça küresel bir noktaya gelmiş yüksek öğretim sektörünün çok başarılı olamayacağını vurguladı. Kongreden çıkan sonuçların sadece ÇOMÜ olarak kayda geçilmeyeceğini, tüm dünyaya da yayınlanacak deklarasyon ile duyurulacağını bildiren Rektör Prof. Dr. AKDEMİR, ÇOMܒnün kongre alt yapısının ileriki yıllarda gerçekleştirilecek Entelektüel Yaşam Merkezi ile oldukça gelişeceği, modernize olacağı müjdesini verdi. Rektör Prof. Dr. AKDEMİR, Dünya Üniversiteler Kongresi’ni onurlandıran ve katkı sunanlara ÇOMܒnün takdirlerinin bir ifadesi olarak hediye sunulacağını bildirdi. Galaya katılan değerli bilim insanlarına ve kongreye katkı sunan kişilere hediye takdiminde Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU-International Association of Universities) Başkan Yardımcısı Prof. Pier Ugo CALZOLARI, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN, İstanbul Politikalar Merkezi'nin Kurucu Direktörü Prof. Dr. Üstün ERGÜDER, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Çanakkale Milletvekili Mehmet DANİŞ, Çanakkale Baro Başkanı Tülay ÖMERCİOĞLU, Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber BEKTAŞ birer konuşma yaptı. Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU-International Association of Universities) Başkan Yardımcısı Prof. Pier Ugo CALZOLARI, böylesine önemli bir kongrede yer aldığından ötürü çok mutlu olduğunu belirterek kongre katılımcılarına teşekkürlerini ifade etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN ise dünyanın her bölgesinden katılımcının bulunduğu bu kongrede bulunmaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu belirterek katılımcıların bilgi ve düşüncelerinin herkesi aydınlattığını belirtti. İstanbul Politikalar Merkezi'nin Kurucu Direktörü Prof. Dr. Üstün ERGÜDER de yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e böyle bir kongreyi organize ettiği için çok teşekkür ederek kongreden çok büyük bir keyif aldığını söyledi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN ise Çanakkale’ye gelip burayı şereflendiren tüm konukları barışın kentinde görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Çanakkale Milletvekili Mehmet DANİŞ de kongre katılımcılarını saygıyla selamlayarak, ÇOMܒnün hem üniversite hem de Çanakkale tarihine geçecek bir organizasyona imza attığını belirtti. Milletvekili DANİŞ, bu organizasyon ile Çanakkale’nin dünyada üretilen en yeni bilgiye sahip olduğunu, onun için de bu kongreyi düzenleyenlere teşekkür ettiğini söyledi. Çanakkale Baro Başkanı Tülay ÖMERCİOĞLU ise kongreden dolayı onur duyduğunu belirterek, başta Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR olmak üzere ÇOMܒye teşekkür etti. Baro Başkanı ÖMERCİOĞLU, bu tecrübeli kadronun daha güzel işlere imza atacağına inandığını da ifade etti. Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber BEKTAŞ ise kongrenin huzur ortamında geçmesinde katkıları olmuşsa kendilerini mutlu addedeceklerini bildirdi. Rektör Prof. Dr. AKDEMİR’i kutlayan Emniyet Müdürü BEKTAŞ, başarılarının devamını diledi. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.