Arıburnu Koyu'nda Yapılacak Ortak Proje Çalışması Başladı

13.10.2010
Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerinin ortaklaşa başlattıkları “Arıburnu (Anzac) Koyu Tarihsel Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi”ne mensup Avustralya ve Yeni Zelandalı tarihçiler ve arkeologlar, Çanakkale Avustralya Konsolosu Andrew Koç McDonald ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat ATABAY eşliğinde Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’e ziyarette bulundular. Türkiye’den 5, Avustralya’dan 9, Yeni Zelanda’dan da 1 araştırmacının katılacağı proje hakkında Prof. Dr. Ali Akdemir’e bilgi veren heyet 5 yıl boyunca devam edecek projenin amacı hakkında şunları dile getirdi: “5 yıl boyunca devam edecek projenin amacı söz konusu bölgedeki savaş döneminden bugüne ulaşan siperler, lağımlar, haberleşme hatları gibi belirtilerin tespit edilmesi ve haritalandırmasının yapılması.” Üniversitemiz çatısı altında, Türkiye ve Avustralya koordinatörlüğünde yürütülecek olan proje ile aynı zamanda arkeolojik ve yüzey araştırmaları yapılacak bölgeyle ilgili bilinmeyenlerin gün ışığına çıkması umuluyor. Ziyarette ayrıca Avustralya ve Yeni Zelanda’daki çeşitli üniversitelerle yapılacak işbirliği anlaşmaları, Bologna Süreci kapsamında yapılması öngörülen öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri ve 20 Ekim 2010 saat 08.50’de açılışı yapılacak olan Dünya Üniversiteler Kongresi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.