Üniversitemize 10 Bin Öğrenci Kayıt Yaptıracak

19.08.2010
Üniversitemizi 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde 10 bin yeni öğrenci tercih etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Öğreci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemine 27.500 öğrenciyle gireceklerini söyleyerek şunları aktardı: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bu yıl ki kontenjanımız 9252 idi. Bu kontenjanımıza 8509 kişi yerleşti. Bunların dışında 290 dikey geçiş sınavıyla, 239 kişi de yabancı uyruklu kontenjanımızdan gelecek. Ayrıca 617 Sosyal Bilimler Enstitüsü, 331 kişide Fen Bilimleri Enstitüsü'ne yüksek lisanstan kayıt olucak. Bütün bunları topladığımızda üniversitemize 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde 9986 kişi yerleşmiş olucak” dedi. Fakülte ve Yüksekokul kontenjanlarının tamamının dolu olduğunu belirten Demir, eksik kontenjanların Meslek Yüksekokulları'nda olduğunu aktardı. 2010-2011 eğitim öğretim döneminde ÇOMÜ'yü kazanan öğrencilere bilgilendirme broşürlerinin gönderildiğini ve kayıt tarihlerininde 31 Ağustos-7 Eylül 2010 tarihleri arasında olduğunu ve kayıtların her fakülte ve meslekyüksekokulu'nda yapılacağını belirtti. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir en çok Marmara Bölgesi'nden tercih aldıklarını ve Marmara Bölgesi'nde de İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir illerinin en çok tercih eden illerin başında olduğunu belirterek şunları ifade etti: “ Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa, Aydın, Akdeniz Bölgesi'nde Antalya, Mersin, Adana, Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Zonguldak, Ordu, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Konya, Eskişehir, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Malatya, Van, Erzurum, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illeri başta geliyor” dedi. Konuyla ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.