TOBB Başkanından Üniversitemize Övgü

03.08.2010
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Vergi, İhracat, Büyük Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni” sebebiyle kentimize gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bakanı Rifat Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmasında üniversitemizin girişimcilik konusunda örnek bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Çanakkale bürokrasisi ve iş dünyasının yoğun katılımlarıyla, Kolin Otel’de, 2 Ağustos 2010 tarihinde düzenlenen törende iş dünyasının temsilcileri ve yöneticiler Çanakkale ve Türkiye ekonomisine ilişkin tespitlerde bulundular. Törende konuşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin iş dünyası-üniversite etkileşimine yönelik örnek çalışmalarda bulunduğuna dikkat çekerek, üniversitemizin bu husustaki başarısının altını çizdi. TOBB Başkanı : “Rektörümüz, TOBB Genç Girişimciler Kurulunda Bulan 2 Rektörden Biridir” Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye’de girişimciliğin önemine değinerek sözü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne getirdi. TOBB Başkanı, iş dünyasında girişimcilik kültürüne yönelik değerli çabaları nedeniyle üniversitemize dikkat çekti. Başkan Hisarcıklıoğlu, konuşmasında “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne sahip olduğunuz için şanslısınız. Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdemir sürekli görüştüğümüz, devamlı iletişim kurduğumuz bir hocamız. Kendileri, TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesidir. Türkiye’nin sadece 2 üniversitesinin rektörü bu kurulda bulunmaktadır.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen ödül seremonisinde, Rektörümüz Prof. Dr. Akdemir tarafından 2009 yılında en fazla ihracatta bulunan şirketlere ödülleri ve beratları takdim edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Akdemir, tören öncesinde ise TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile TOBB Başkanı arasında düzenlenen toplantıya katıldı. Tören bitiminde ise TOBB Başkanı, Rektörümüz ve kentimizdeki genç girişimciler günün anısına fotoğraf çekildi. Konuyla ilgili fotoğrafa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.