TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı - 2010 3. Dönem Sertifika Töreni Yapıldı

28.07.2010
TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Çocuk Kulübü, Eğitim Fakültesi, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Bilim Yanıbaşımızda Eğlenceli Yaz Bilim Kampı -2010” projesinin 3. Dönem Sertifika Töreni Eğitim Fakültesi Çamlık Kafe’de yapıldı. Törene öğrenciler, öğrenci aileleri ve üniversitemiz öğretim üyeleri katılırken kampı tamamlayan öğrencilere sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR verdi. Öğrencilerin yaşlarına, bilişsel, duygusal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak hazırlanan farklı disiplin alanlarına yönelik etkinliklerle öğrencilere bilimin her yerde eğlenceli bir uğraş olduğunu vurgulamaya çalışan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında üç yıldır başarıyla sürdürülen projede ilköğretime devam eden 6. sınıfa geçmiş 12 yaş çocukları örneklem olarak alındı. Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim programına uygun olarak hazırlanan projede “Evren ve Biz”, Kültür ve Biz”, Vücudumuz ve Biz”, “Üretim ve Biz” gibi temalar, gözleme dayalı, yaparak, yaşayarak ve sentezci yaklaşım ön planda tutularak gerçekleştirilirken projede doğal ve açık alanlar, derslikler, fakülte laboratuarları, müzeler, kazı alanları ve astrofizik merkezi gibi yerler eğitim mekanı olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Osman DEMİRCAN, Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL danışmanlığında, Öğr. Gör. Arzu BAYINDIR yürütücülüğünde ve fakültelerin alan uzmanları tarafından bizzat verilecek eğitimlerle 4 hafta sonunda 128 öğrenciye ulaşılacak. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.