Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı Teknik Gezileri

14.06.2010
Yrd. Doç. Dr. Songül ŞENTÜRKLÜ gözetiminde Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı öğrencileri; Fatma BALCI, Recep MANDACI, Havvanur TANIR, Ahmet ÇAKA, Muharrem TOSUN, Özgün EREN, Fatih AĞILÖNÜ, Mesut UZUN, Uğur EREN, Hakan ÇELİKAY, Fulya ÖVÜNÇ, Bülkent KOCABIYIK, Dilek GÜNEL, Zihni ÖZKAN, Abdulkadir YILMAZ, Ayşe TEK, Ufuk ARSLAN, Fatih YILDIRIM, Volkan ÇETİNKAYA, Fatih YILDIZ, Enis AGAS, İbrahim ARIC, Mahir YASİN, Eniz AKBAŞ, Uğur KIYMAZ, Abdullah KAÇAR, Güvenç ÇİLLİMERT ÇEVİK, Tolga AKSU, Ramazan ÜRKMEZ, Rıdvan AKAR, Burak KÜLEY, Serkan AKGÜL, Hale SÜREN, Yahya ÇELİK, Erkan DURMUŞ, Faruk ÇETİN, Aykut ÇAYLAN ve Kadir AKKUŞ ile 6-10 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen teknik gezide; Sütaş AŞ.’nin Karacabey’deki Eğitim Çiftliğine gidilmiş ve burada üç günlük eğitimin ardından Uludağ Üniversitesi, Bursa İl Tarım Müdürlüğü ile Sütaş AŞ.’nin ortak hazırladığı eğitim sertifikaları alınmıştır. Bu eğitim sırasında program öğrencileri, Eğitime katılan sektördeki yatırımcılarla tanışma imkânı bulmuş, sektör hakkında bilgi sahibi olup yatırımcılar tarafından işe alınma konusunda söz almışlardır. Gezi programında Sütaş AŞ.’nin süt sığırı çiftliği ve damızlık düve çiftliği gezilmiş, burada uygulamalı eğitim alınmıştır. Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı öğrencileri, 11 Mayıs 2010 tarihinde Karacabey TİGEM işletmelerinin damızlık sığır çiftliğini görerek uygulamalı eğitim imkânı bulan öğrencilerimiz ardından çok değerli atların bulunduğu bölümü gezdi. Burada atlar hakkında bilgi alınarak at yetiştiriciliği konusunda fikirler edinildi. Yine Karacabey TİGEM işletmesinde ki Akbaş ve Kangal yetiştirme çiftliği ziyaret edildi. Burada bulunan yavru köpekler herkesin ilgisini çekti, yavru Akbaş ve Kangal satışı hakkında bilgi alındıktan sonra öğrencilerimiz teşekkürlerini sunarak buradan ayrıldılar. Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı öğrencileri 12 Mayıs 2010 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Bahar Şenliklerine katılmıştır. Öğrenciler Teoman konserinde final sınavları öncesi motivasyonlarını arttırarak üzerlerindeki sınav heyecanını atmış oldular. Ayrıca Program öğrencileri Uludağ Üniversitesi Karacabey ve Yenişehir Meslek Yüksekokulu Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı öğrencileri ile tanışma imkânı da buldular. Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı öğrencileri 13 Mayıs 2010 tarihide Bursa’nın tarihi zenginliklerine gezi düzenledi. Gezide Orhan Gazi ve Osman Gazi türbeleri ile Ulu Cami ve Tarihi kapalı çarşı gezildi. Ulu cami hakkında bilgi alan öğrencilerimiz ardından Tophanenin muhteşem manzarası eşliğinde akşam çayları içtiler. Öğrencilerimiz bu geziden de büyük zevk aldılar. Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Program öğrencileri 14 Mayıs 2010 tarihinde Banvit A.Ş.’nin et entegre ve Renderring tesislerini ziyaret etti. Burada Banvit AŞ.’nin beyaz et işleme tesisi ile yeni yatırımı olan kırmızı et işleme tesisleri gezilmiş ve detaylı bilgi alınmıştır. Banvit A.Ş. personeli tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan öğrencilerimiz keyifli ve bilgi dolu bir gezi imkânı bulmuştur. Ayrıca Banvit A.Ş.’nin en son teknolojiyi kullanarak hiç el değmeden üretilen ürünleri ile bu cihazları görme imkânı bulduktan sonra entegreleşmenin yararı hazırlanan tavuk döner sandavicler yendiğinde öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmıştır. Bu gezilerde bizlere kapılarını açan ve her türlü desteği sağlayan öncelikle Biga Ticaret Borsa’sı Başkanı Mesut OKYAY, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer KARATAŞ’a, Hayvancılık Koop. Birliği Başkanı Hüseyin BULUT’a, Sütaş A.Ş. Eğitim Merkezi müdürü Mecit ÖZDEMİR ve Bursa Tarım İl Müdürlüğü temsilcisi Efrahim SADIK’a, Karacabey TİGEM yetkililerine, misafirhanelerinde konaklamamıza yardımcı olan Bursa İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ve yolculuk esnasında ki duraklarda bize çeşitli ikram ve indirimlerde bulunan sektörlere teşekkürlerimizi sunarız. Biga MYO Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı öğrencileri, 15 Mayıs 2010 tarihinde ise Abalıoğlu Yem Fabrikasını ziyaret etti. Fabrikadaki yem laboratuarı, üretim tesisleri, yem hammaddeleri konusunda ayrıntılı bilgi alındı ve hammaddeden çuvallamaya kadar gecen süreçte karma yem serüveni adım adım izlendi. Bu gezimizde bize kapılarını açan Abalıoğlu Yem Fabrikası AŞ.’ye ve Abalıoğlu Yem Fabrikası çalışanlarından Oğuz DURMUŞ, Ercan ALKAN ve İsmail GÜNER’e teşekkürlerimizi sunarız. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.