Ziraat Fakültesi'nde Rozet Takma Töreni Yapıldı

17.05.2010
Ziraat Fakültesi Geleneksel Rozet Takma Töreni 250 kişinin katılımıyla Fakülte Amfisi’nde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ'nin konuşmasıyla başladı. Türkiye'de sadece Ziraat Fakültesi tarafından uygulanan rozet takma töreninin 3 yıldır yapıldığı ve bunun bir gelenek haline geldiğini söyleyen Fakülte Dekanı, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı itibariyla mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Dekan Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ'nin konuşmasının ardından Türkiye Ziraat Mühendisleri odası Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN "Türkiye'de Tarım Sektörünün Sosyolojik İktisadi ve Politik Görünümü" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye'nin tarım sektöründeki yeri ve tarımın durumuyla ilgili istatistiki bilgilerin yer aldığı sunum akademisyenlerin ve öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Sunumunu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN'a günün anısına Dekan Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından 7. yarıyıl itibariyle 1. olan Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Esra ALTAY ve Su Ürünleri Fakültesi 1. si Akın AKYILDIZ'a rozetleri takıldı. Birincilere rozetlerinin takılmasından sonra Ziraat Fakültesi (65 öğrenci) ve Su Ürünleri Fakültesi (15 öğrenci) öğrencilerine öğretim elemanlarınca rozetleri takıldı. Rozet takma töreni sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu. Aynı günün akşamı Rozet takma töreninin kokteyli 300 kişinin katılımıyla Büyük Truva otelinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN, Çanakkale Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan GİDER, Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Dr. Turhan TUNCER, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ferdan ÇİFTÇİ, Ziraat Mühendisleri Yönetim Kurulu Üyesi Fatih TAŞDÖVEN, Zirat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi’nin değerli öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen kokteylde Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Başkanı Hicri NALBANT ve Rektörümüz Prof.Dr.Ali AKDEMİR birer konuşma yaparak, tarımın Türkiye için önemini vurguladılar. Konuşmaların ardından Fakültelerin dereceye giren öğrencilerine rozetleri takıldı. 14-15 Kasım 2009 da Ankara'da gerçekleştirilen 5. Ziraat Mühendisleri Odası Öğrenci Kurultayı kapsamında “Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı konulu” bir sunum gerçekleştiren Ziraat Mühendisleri Odası öğrenci kolu akademik danışmanı ve öğrencilerine Ziraat Mühendisleri odası tarafında teşekkür plaketi verildi. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.