Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Yapıldı

13.05.2010
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2009-2010 eğitim-öğretim yılı mezunlarının mezuniyet töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, Kırklareli Emniyet Müdürü Behzat CANBAZOĞLU, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, Akol Hotel’in Sahibi Ali AKOL ile üniversitemiz yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Mezuniyet töreninde sırasıyla Yüksekokul Dönem Birincisi ve Konaklama İşletmeciliği Bölüm Birincisi Hazal AKKARPAT, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU ve Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR birer konuşma yaptı. Hazal AKKARPAT, bu birinciliği tüm arkadaşları adına aldığını ifade ederek, 4 yıl boyunca aldığı eğitimin ve hocalarının katkısı ile bugün turizm sektörünün içinde olmak ve akademik kariyer yapmak için hazır olduğunu belirtti. AKKARPAT, emeği geçen tüm hocalarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU da Türkiye’ye, turizm sektörüne yeni, genç, dinamik, enerjik, yüksek motivasyonlu onlarca genci kazandırmanın onuru ve gururunu yaşadığını ifade etti. Üniversitede aldıkları bilgilerin uygulama zamanının geldiğini belirten Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na sağladığı sınırsız ve cömert katkılarından dolayı Rektörümüze teşekkür etti. Öğrenci velilerine ve öğretim elemanlarına da öğrencilere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, genç mezunlara yollarının, bahtlarının açık olması temennisinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR de 4 yıl gibi bir süre içerisinde öğrencileri yetiştirerek işdünyasının yararına sunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Rektörümüz, 4 yıllık bir süreçte yoğun eğitim, öğretim, araştırma, çevre etkileşimi faaliyetlerini başarıyla sürdüren öğrencileri, onları yetiştiren öğretim elemanlarını ve onlara yaşamlarının başlangıcından bugüne kadar anlamlı destekleri, fedakârlıkları sarf eden velileri içtenlikle kutladığını konuşmasında belirtti. Turizm Sektörü’nün günümüzde taşıdığı öneme değinen Prof. Dr. Ali AKDEMİR, bu sektörün istihdam açısından çok avantajlı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Turizm sektörü başka sektörleri de destekleyen bir niteliğe sahiptir. Hem insan kaynağı, hem yönetici, hem de girişimci olarak turizm sektöründe anlamlı kariyerleri şimdi mezun olan arkadaşlarımızın elde edebileceğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz”. Tören eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve dereceye giren mezunların diploma töreni ile devam etti. Konaklama İşletmeciliği Bölüm Birincisi Hazal AKKARPAT, Bölüm İkincisi İbrahim BAKAR ve Bölüm Üçüncüsü Serhat KOÇARSLAN ile Seyahat İşletmeciliği Bölüm Birincisi Yasemin SUKATAR, Bölüm İkincisi Esin ERDOĞAN ve Bölüm Üçüncüsü Füsun KULECİ’ye diplomaları törenle verildikten sonra, eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm öğrencilere de diplomaları verildi. Tören bütün öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.