"Çocukluk Bizde Kalsın" Temalı Çalıştay Gerçekleştirildi

12.05.2010
Üniversitemiz Çanakkale Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın organizasyonuyla “Çocukluk Bizde Kalsın” temalı Meslek Yüksekokullar Arası 1. Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Danışmanı Prof. Dr. Türker SAVAŞ, Çanakkale MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim KAYA, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. İbrahim BULUT, Öğr. Gör. Cumhur ERDÖNMEZ ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmaları sırasıyla Öğr. Gör. Sema KANDEMİR, Doç. Dr. İbrahim KAYA ve Prof. Dr. Türker SAVAŞ tarafından gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Sema KANDEMİR, çalıştayın Türkiye’de meslek yüksekokulları çocuk gelişim programları arası düzenlenen ilk çalıştay olduğunu ve bu çalıştayın gelecek yıllarda da yenilenerek geleneksel hale gelmesini dilediğini ifade etti. KANDEMİR, toplumdaki sorunlar incelendiğinde bu ana sorunlardan birinin çocuk yetiştirmeye gelip dayandığını ve bir toplum çocuklarını eğitip yetiştirirken aslında nasıl bir toplum olacağını da belirlediğini konuşmasında ifade etti. Çanakkale MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim KAYA ise herkesin içinde bir çocuk bulunduğunu ve o çocuğu içimizde yaşattığımız müddetçe gerçek anlamda insan olarak kaldığımızı belirtti. KAYA, çocukların masumiyeti sergilediğini ifade ederek, “keşke çocukluk hep bizde kalabilse” dedi. Doç. Dr. İbrahim KAYA, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutlayarak konuşmasını sonlandırdı. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Türker SAVAŞ da çocuk gelişiminin yaratıcılık ve sorumluluk gerektirdiğini ifade ederek, çocuk yetiştirmenin, özellikle de başkalarının çocuğunu yetiştirmenin oldukça sorumluluk isteyen bir durum olduğunu, bu anlamda da çocuk gelişimcilerinin çok kutsal bir görev yaptıklarını belirtti. Prof. Dr. Türker SAVAŞ, böyle anlamlı bir çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutladığını ifade ederek konuşmasını tamamladı. Çalıştay açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi ve çocuklara ilişkin çeşitli konuların ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.