Türk Halk Müziği Topluluğu Gökçeada’da Konser Verdi

04.05.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu; Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl ilkini düzenlediği bahar şenliklerinde Perşembe günü bir konser verdi. Üniversitemiz korosu, sağlık- kültür daire başkanlığının desteğiyle düzenlenen konser için perşembe sabahı yola çıkarak yaklaşık elli kişilik kafileyle öğlen saatlerinde adaya ulaştı. Burada Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanan grup, öncelikle rehber öğrenciler eşliğinde Zeytinli Köyü’nü ziyaret etti. Köyün günümüze dek korunan doğal dokusu öğrencileri büyüledi. Burada Hristo’nun yerinde ‘’Madam’ın meşhur dibek kahvesi’’ni tattıktan sonra neşeli kafile hep birlikte Kaleköy’e götürüldü. Burada da İstanbul Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi’ne bağlı Araştırma Merkezi gezildi. Akşam saatlerinde son hazırlıklarını tamamlayan ekip, 21.00‘da amfi tiyatroda Şef İftihar VANLI önderliğinde sahne aldı. Gökçeada halkı ve öğrencileri tarafında coşkuyla karşılanan koristler, konser boyunca soğuk ve rüzgârlı hava ile mücadele etti. Ancak soğuk hava, Gökçeada sakinlerinin coşkusunu engelleyemedi. Konserde ülkemizin dört bir yanından türküler söylendi. Yaklaşık iki saat süren konser halaylar ile son buldu. Konser sonrası tebrikleri kabul eden ekip, Gökçeada’lı öğrenciler ile birlikte Yörük Çadırı’na gitti. Hep birlikte eğlenip yorgunluklarını atan ekip, iyi bir iş çıkarmanın haklı gururunu yaşadı. Koro elemanları, Gökçeada halkı ve öğrencileri ile sağlam bağlar kurarak adadan 30 Nisan sabahı ayrıldı. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.