Kazdağları Yemekli Toplantısı Dardanos Tesislerinde Yapıldı

13.04.2010
Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin TUNÇER ve Belediye Başkan Yardımcısı Ergun TÜZGEN, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN ve Kazdağları konusunda araştırma ve eğitim çalışması yapan 20 kadar uzmanın katılımıyla Kazdağları yemekli toplantısı Dardanos Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yemekli toplantıda Kazdağlarıyla ilgili eğitim ve araştırma çalışmaları masaya yatırıldı. Okutman Cumali YAŞAR’ın bir sunumuyla başlayan toplantıda çevre konuları, özellikle içilebilir su ve oksijen üretimi konuları, Kazdağları ile ilgili önceki yıllarda yapılan çalışmalar tartışıldı ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar üzerinde duruldu. Prof. Dr. Osman DEMİRCAN üniversitemizde yakın gelecekte “Kazdağları Araştırma ve Uygulama Merkezi” kurulacağı ve Kazdağları Çevre Eğitim Kurslarının 2010 yaz aylarında da yapılacağı müjdesini verdi. Prof. Dr. DEMİRCAN, hazırlık çalışmalarının başladığını da ifade etti. Prof. Dr. Ahmet GÖNÜZ başkanlığında Doç. Dr. Şükran ÖZDİLEK, Yrd. Doç. Dr. Hasan ÖZDİLEK, Yrd. Doç. Dr. Yeşim BÜYÜKATEŞ ve Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Güvenç Sönmez OCAK’an oluşan ekibin “Kazdağları Araştırma ve Uygulama Merkezi” kuruluş çalışmalarını başlatmasına karar verildi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise araştırma ve uygulama merkezlerinin akademik yapılar olduğunu, bu anlamda da bu merkezlerde görev alanların esas işlerinin merkezin görev faaliyet alanları ile ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesi olduğunu vurguladı. Rektörümüz Kazdağlarının Çanakkale için önemli bir değer olduğunun da altını çizdi. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.