Rektörümüz Başkanlığındaki Heyet Eskişehir'de Çeşitli Temaslarda Bulundu

02.04.2010
Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR başkanlığında üniversitemizden bir heyet 29 Mart 2010 tarihinde sırasıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi'nde çeşitli temaslarda bulundu, etkinliklere katıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Girişimciler Kulübü’nün düzenlediği “Globalleşen Dünyada Girişimcinin Yeri” konulu seminere konuşmacı olarak davet edilen Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet MARANGOZ burada girişimcilik temalı birer konuşma yaptılar. Prof. Dr. Ali AKDEMİR “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Kariyer Alternatifleri ve Girişimci Yetiştirme Misyonu” konu başlıklı konuşmasında Devlet ve Özel Sektöre Alternatif Olarak STK’lar ve Girişimcilik gibi iki kariyer hedefinin daha bulunduğunu belirtti ve üniversitemizin alternatif kariyer misyonundan bahsetti. Doç. Dr. Mehmet MARANGOZ ise “Türkiye’de Üniversitelerin Girişimcilik ile İlgili Akademik Faaliyetleri ve Çalışmaları” konu başlıklı konuşmasında Türkiye’de ve üniversitemizde yapılan girişimcilik faaliyetlerine değindi ve bu bağlamda üniversitemizde yapılan dersler, tezler, sempozyumlar hakkında bilgiler verdi. Rektörümüz başkanlığındaki heyet daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN’in Eskişehir’de ve Anadolu Üniversitesi’nde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Ayrıca üniversitemizin Dardanos Entelektüel Yaşam Merkezi Projesi de görüşmede ele alındı. Bu görüşmelere Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı H. Osman SALCAN ile Mimar Erdem SALCAN da katıldı. Eskişehir’de yapılan bir diğer ziyaret ise Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüneydi. Burada üniversitemiz heyeti Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut AYDIN’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette geleceğe dönük olarak iki üniversitenin ortak projeler ve çalışmalar yapabileceği konuşuldu. Bu amaçla da iki üniversitenin önümüzdeki günlerde çalışma grupları oluşturacağı belirtildi. Ziyaret karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileri ile son buldu. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.