Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu Anadolu Yakası’nı Gezdi

08.03.2010
Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu bahar dönemi etkinliklerini sürdürüyor. Topluluk üyeleri 27 Şubat’ta Gelibolu Yarımadası’na yapılan genel gezinin ardından Anadolu Yakası’ndaki tabya ve mezarlıkları gezdi. Nara Kalesi, Hastanebayırı Şehitliği, Hamidiye Şehitliği, Dardanos Tabyası ve Hasan Mevsuf Şehitliği, Kumkale, Orhaniye Tabyası ve Turgut Reis Bataryası’na gerçekleştirilen geziyle öğrenciler yalnızca Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş alanlarını değil Anadolu Yakası’ndaki savaş alanlarını ve şehitlikleri de unutmadıklarını gösterdiler. Topluluk etkinliklerini aynı hızla sürdüreceklerini belirten ÇSATT Basın-Yayın Grubu sorumlusu Gözde KESKİN, 11 Mart 2010 Perşembe günü saat 14.00’te Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda “Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün 89. Yıldönümünü Kutlama” programı gerçekleştireceklerini söyledi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.