ESBAV 2009 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

07.03.2010
Üniversitemiz Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV)’ın 2009 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR başkanlığında gerçekleştirildi. Vakfın Genel Kurul Toplantısı’na Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin KULÖZÜ, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, Vakfın Müdürü Doç. Dr. Mehmet MARANGOZ ile üniversitemizin yöneticileri ve Vakfın Genel Kurul Üyeleri katıldı. Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ESBAV’ın üniversitemizin gelişimine paralel olarak büyük bir hızla ilerlemeye devam ettiğini belirtti. Rektörümüz, gittikçe büyüyen bir üniversite haline geldiğimizi; hem mevcut fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokullarına yeni bölümler, programlar ilave edildiğini aynı zamanda da yeni akademik ünitelerin üniversiteye kazandırıldığını vurguladı. Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gittikçe büyüyen bir üniversite haline geldik. Geçtiğimiz Senato Toplantısı’nda Çan Teknoloji Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin kurulmasına karar verildi. Daha sonra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Teknopark aynı şekilde karar altına alındı.Daha sonra süreç içerisinde İletişim Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Hukuk Fakültesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar başlayacak. Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu seneye öğrenci alarak eğitime başlayacak. Öğretim üye sayımız, öğrenci sayımız, çalışan sayımız arttı. Dolayısıyla nerden bakarsanız bakın üniversitemizde kaynak sağlayacağımız, destek sağlayacağımız akademik birimlerimizin büyüklüklerinin iyi bir rakama karşılık geldiğini belirtebiliriz. Bu anlamda da Vakfımızın çalışmalarının çok daha önemli bir noktaya geldiğini söyleyebiliriz”. Üniversitemizin son yıllarda oldukça iyi bir konuma geldiğini ifade eden Rektörümüz, bu duruma katkı veren ESBAV’ın Genel Kurul Üyelerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, önceki yöneticilerine içtenlikle teşekkür ettiğini belirtti. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK’da yaptığı konuşmada üniversitemizin güçlü akademik ve idari kadrosuyla Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirtti. Prof. Dr. C. Varol TOK konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilimsel çalışmaların kalitesiyle, girişimci öğrencileriyle ve yapısal gelişimiyle göz dolduran üniversitemizin bu gelişim sürecinde Vakıf olarak, akademisyenlerimize özelllikle de öğrencilerimize destek veriyor olmanın onur ve gururunu taşımaktayız”. Prof. Dr. C. Varol TOK, Vakfın kurulduğu yıldan bugüne kadar gelişiminde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ettiğini belirterek 2009 Yılı Faaliyet Raporu’nu Genel Kürul Üyeleri’ne sundu. Toplantı Bilanço, Gelir-Gider Tablosunun Okunması; Denetim Kurulu Raporu’nun Okunması; 2010 Yılı Tahmini Bütçesi ve İdari Organ Kadrolarının Tetkiki ve Tasdiki; Yönetim Kurulu’nun İbrası; Denetim Kurulu’nun İbrası faaliyetlerinin yapılmasından sonra Vakıf Genel Kurul Üyeleri’nin dilek ve temennilerinin alınması ile son bulmuştur. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.