Çağdaş Yaşam Topluluğu Türkçe Yazım Kurallarını Konu Alan Söyleşi Düzenledi

04.03.2010
Üniversitemiz Çağdaş Yaşam Topluluğu ile Çanakkale ÇYDD tarafından organize edilen ve ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yard. Doç. Dr. Hulusi GEÇGEL’in konuk olarak yer aldığı söyleşi ÇYDD Üyeleri ve konuya ilgi duyan Çanakkalelilerin de katılımıyla Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda yapıldı. ÇYDD Yetkilileri söyleşi ile ilgili şunları ifade etti: “Türkçenin dünyanın en eski ve en üretken dili olduğunun bilinciyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk’ün ‘Türk dili dillerin en zenginlerindendir. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. Türk Milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır’ sözünün uygulayıcıları olarak Yunus’tan, Orhan Veli’den, Mehmet Başaran’dan, Nazım Hikmet’ten okuduğumuz Türkçemize sahip çıkma bilinci ile düzenlenen söyleşimiz Sayın GEÇGEL’in sunumuyla çok başarılı geçti”. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.