Biga'da “AB Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği” Semineri Verildi

19.02.2010
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Entelektüel Merkezi’nde, Biga Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Marmara Belediyeler Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Biga Belediyesi işbirliğiyle yapılan toplantıya, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Hecer, Avrupa Takımı Üyesi Dr. Semra Gürbüz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uzatıcı ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türel Özkul konuşmacı olarak katılmıştır. Biga MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uzatıcı “AB’de Hayvan Refahı Politikaları” konulu bir sunum yapmıştır. Sunumunda AB Ülkelerinde hayvan nakillerinin, mezbahalarda kesilen hayvanların insan sağlığına ve hijyenine zarar vermeyecek şekilde olması ve bu konularla ilgili AB yayınları, genelgeler ve tüzükler hakkında bilgi vermiştir. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.