Astronomi Eğitiminde Bologna Süreci I. Çalıştayı Yapıldı

09.02.2010
Astronomi, Uzay Bilimleri ve Uzay Teknolojileri Bölümleri veya Ana Bilim Dallarının yeniden yapılandırılması amacıyla Üniversitemizde 03 Şubat 2010 tarihinde Astrofizik Araştırma Merkezi tarafından bir günlük Bologna Süreci I. Çalıştay etkinliği düzenlendi. Etkinliğe ülkemizde Astronomi, Uzay Bilimleri ve Uzay Teknolojileri eğitimi veren tüm bölüm veya ana bilim dalı başkanları ve Gözlemevi Müdürleri davet edildi. 03 Şubat günü hava muhalefeti ve uçak seferlerinin iptal edilmiş olması nedeniyle birçok katılımcı İstanbul’dan geri dönmek zorunda kaldı. Buna rağmen toplantıya İstanbul Üniversitesi'nden, Ankara Üniversitesi'nden, Ege Üniversitesi'nden, Çağ ve Çukurova Üniversitelerinden birer temsilci katıldı. Gözlemevi Müdürümüz Prof. Dr. Osman DEMİRCAN'ın başkanlığında gün boyu sürdürülen etkinlikte ders programları Bologna süreci kapsamında tartışıldı, bu bağlamda yeni yapılanmanın kararları alındı, olası dersler belirlenerek ilgili bölüm başkanlıklarına gönderilmek üzere bir rapor düzenlendi. 31 Mart günü yapılacak olan 2. toplantıda program ve ders öğrenme çıktıları üzerine çalışma yapılacağı belirlendi. Bu çerçevede üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için programlarda staj uygulamasına ve uzay teknolojilerine daha fazla yer verilmesi planlandı. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.