Karma Baskı Resim Sergisi Açıldı

19.01.2010
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin çalışmalarını kapsayan ‘Karma Baskı Resim Sergisi’ Kültür Evi’nde düzenlenen kokteyl ile açıldı. Üniversitemiz Resim Bölümü 4. sınıf öğrencisi Kadriye UYSAL, Güler KAYA, Yasemen SAADET, Reyhan ÇORUMLUOĞLU, Selda KAPAR ve Sezen AKARSU’nun eserlerinden oluşmakta olan serginin açılış kokteyline yoğun katılımın olduğu gözlendi. Sergide eserleri yer alan öğrenciler, Doç. Dr. İhsan DOĞRUSÖZ'ün yönlendirmesi ve Okutman Samet DOĞAN 'ın desteği ile iki yıllık bir çalışma neticesinde böyle bir sergiyi oluşturduklarını belirttiler. Öğrencilerimiz üniversitenin son yıllarında Çanakkale’de bir anı bırakmak istediklerini, bu anlamda da böyle bir sergi çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Öğrencilerin kısıtlı imkânlarla, kişisel çabalarla böyle bir sergiyi oluşturduklarını belirten Okutman Samet DOĞAN ise şunları ifade etti: “Baskı tekniği zor bir tekniktir, fiziksel güç sarf etmeyi ister ve bayan gücüyle bu iş iki kat emek istiyor ancak öğrencilerimiz bunu başardı. Hepsinin emeğini, çabasını kutluyor ve sürekliliğini diliyorum”. Karma Baskı Resim Sergisi’ 25 Ocak 2010 tarihine kadar Kültür Evi’nde gezilebilir. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.