Öğrencilerimizin Projesiyle Biga’da Bir Kütüphane Daha Açıldı

13.01.2010
Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay KOÇ'un danışmalığında, İşletme 2. Sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdikleri “Kitapta Yürüyenler” projesiyle oluşturulan 850 kitaplık kütüphane Biga Osman Gazi İlköğretim Okulu’nda açıldı. Kütüphanenin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Vali Yardımcısı ve Biga Kaymakam Vekili Bahir ALTUNKAYA yaparken törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan AVLANIR, İlçe Emniyet Müdürü Beyhan GÜNDOĞAN, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. A. Kazım KİRTİŞ, Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Birol ÖZLENİR ve projede görev alan öğrenciler katıldı. İlköğretim öğrencilerinin okuma alışkanlıklarını erken yaşlarda kazanmalarının önemine değinerek öğrencilerin okudukları kitaplarla aslında geleceklerine yatırım yaptıklarını belirten Prof. Dr. Ali AKDEMİR, buna imkân sağlamak için oluşturulan bu kütüphanede emeği geçen öğrencilere, Kaymakamlığa, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Biga İİBF Dekanlığı’na ve Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Vali Yardımcısı ve Biga Kaymakam Vekili Bahir ALTUNKAYA ise oluşturulan kütüphanelerin sadece öğrenciler için değil halkın da faydalanabileceği yerler olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizerek, bu tür projelerin devam etmesini dilediğini ifade etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.