ÇOMÜ Öğretim Üyesi Koyuncu, TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülüne Layık Görüldü

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödülleri açıklandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sermet Koyuncu; yarı iletken özellikteki konjuge polimerlerin enerji tasarrufu sağlayabilen elektrokromik akıllı cam uygulamaları konusundaki çalışmasıyla TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görüldü.

Koyuncu ödülünü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

TÜBA-GEBİP Ödülleri; Doğa, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor.