0

Biga İİBF’de Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2857 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga İİBF’de Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Erhan Gümüş’ün ardından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Yiğit tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen sunumda, fakültenin akademik yapısı, akademik çalışmaları, göreve başlayan personeller ve fakültenin mevcut durumu hakkında bilgiler verildi.

Biga İİBF’de inşaatı ve onarımı süren alt yapı çalışmalarına da değinen Yiğit konuşmasında, il dışından gelen akademik personelin daha nezih bir ortamda konaklayabilmesi için yapılan prefabrik konutların teslim aşamasına geldiğinin müjdesini de verdi.

Doç. Dr. Yiğit’in sunumunun ardından Biga İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü,  Ekonometri Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü,  Maliye Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü bölüm başkanları sırasıyla bölümlerinin son bir yılda gerçekleştirdiği akademik faaliyetlerden, mevcut durumdan ve ihtiyaçlardan bahsetti.

Akademisyen konuşmalarının ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasında ÇOMÜ’nün son dönemde çok daha fazla tercih edilen bir üniversite haline geldiğini ve rakamsal olarak çarpıcı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

Rektör Acer, “Tüm bu çalkantılı sürece rağmen ÇOMÜ öğretim üyesi sayısı bakımından da büyümeye devam ediyor” diyerek akademisyenlerden üniversitenin değerlerine sahip çıkmalarını temenni etti ve toplantıya katılanlara teşekkür etti.

 Toplantı, soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.

Fotoğraf Albümü