0

Çan MYO Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 2126 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çan MYO Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Haber -Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ile akademik ve idari personel katıldı.

Kurul toplantısı,  Doç. Dr. Murat Yıldırım’ın 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemini değerlendirme sunumuyla başladı.  Sunumun ardından, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çan MYO Müdürü olarak yaklaşık 2 yıldır görev yapan Doç. Dr. Muhammet Erat hocamız görevini kısa süre önce Doç. Dr. Murat Yıldırım hocamıza devretti. Bu bir bayrak yarışıdır. Bazen hocalarımız görev değişimi yapabilirler. Bu iki yıllık katkının değeri bizler için çok büyük olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Değerli katkıları için teşekkür ediyoruz.”

Meslek yüksekokullarımızı mümkün olduğu müddet içerisinde ziyaret etmeye çalışıyoruz diyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer sözlerine şöyle devam etti:

“Sorunları, talepleri yerinde görmediğimiz müddet içerisinde çözüm bulmamız mümkün değildir. Bu sebepten, her fırsatta birimlerimizi ziyaret ediyoruz. meslek yüksekokullarına bakış açımızın bundan önceki dönemlerdeki bakış açılarından tamamen farklı olduğunu düşünüyorum. Daha önceki dönemlerde ihmal edilmiş unsurları, eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde olan her meslek yüksekokulumuza giderek yaşanan sıkıntılarla ilgili hususları yakından incelemeye çalışıyoruz. Böylece, oluşan temel sorunları ortadan kaldırmış oluyoruz. Amaç bina yapmak değildir. Öğrencilerimizin kampüs ortamındaki rahatlığını da sağlamaktır. Çevre düzenlemesi, sosyal yaşam alanları ve spor faaliyetlerinin yapılabileceği yerler oluşturmamız gerekmektedir. İmkânlar dâhilinde her eksiği gidermeye çalışıyoruz.

Çan Belediye Başkanımız Dr. Abdurrahman Kuzuda akademik camiaya uzak değil. Bu sebepten, Çan Belediyesi olarak bizlere büyük katkıları oluyor. Kendisine de bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Çan ilçesinin büyük bir ilçe olması sebebiyle ve Türkiye’nin en büyükleri arasında olan “Çanakkale Seramik” markasının oluşması ve dünyaya açılması noktasında büyük bir önemi vardır. Bu sebepten, verdikleri katkılar bizler için de büyük değer taşımaktadır.

Bir kez daha yapılan devir teslimin ardından yeni göreve gelen Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Yıldırım’a ve 2 boyunca verdiği katkılardan dolayı Doç. Dr. Muhammet Erat hocamıza da teşekkür ediyorum.”

2 yıllık süre içerisinde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in teveccühleri sayesinde burada görev aldığını ifade eden Doç. Dr. Muhammet Erat ise şunları söyledi:

“Görev yaptığım süre içinde Rektörümüzün katkı ve desteklerini her zaman gördük. MYO binamızın eksikleriyle ilgili oluşan taleplerimiz her zaman önemsendi. Aldığımız desteklerle binamızda oluşan eksikleri gidermeye çalıştık. Kadro bakımından da Rektörümüzün desteğini gördük. Hem öğretim görevlisi hem de okutman ve öğretim üyesi konusunda, sayımızın artmasında Rektörümüzün büyük katkısı oldu. Bu geçen sürede, üzerime düşen görevi yapamaya çalıştım. Verdiği katkıdan dolayı başta Rektörümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Toplantı, akademik personelin dilek ve temennilerini iletmeleri ile son buldu.

Fotoğraf Albümü