Ayvacık Meslek Yüksekokulu’nda ‘Assos ve Antik Çağda Ekonomi‘ Konulu Konferans Verildi

22.12.2009
Ayvacık Meslek Yüksekokulu’nda Assos Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin ARSLAN tarafından ‘Assos ve Antik Çağda Ekonomi‘ konulu konferans verildi. Konferansta, antik çağda Ayvacık yöresindeki kültürel ve ekonomik yapı ele alındı. Bu bağlamda da gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar ve bu çalışmaları yürüten bilim adamları hakkında bilgiler verildi ve antik dönemlerdeki ticari faaliyetlerden söz edildi. Prof. Dr. Nurettin ARSLAN, antik çağda önemli bir yerleşim yeri olan Assos’un, amphoralar, sikkeler, heykeller, tapınaklar vb. antik eserlere ilişkin kalıntılarla geçmişten günümüze ışık tutan kültürel bir değer konumunda olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu konferansta arkeologlar Aslı BECAN ve Sevinç ÇAĞLAR tarafından sırasıyla “Frigya’da Ekonomik Faaliyetler” ile “Eski Mısırda Ekonomik Faaliyetler” konularında bilgi sunulmuştur. Haberle ilgili fotoğraflara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.