ÇSATT Panelistlerinden Rektörümüze Ziyaret

17.12.2009
Üniversitemiz Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT)’nun düzenlediği “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye Buz Tutan Gözyaşları” adlı konferansın panelistleri olan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ ile Balıkesir Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Aydın AYHAN Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Avukat Necati BÖLÜKBAŞI, Sualtı Fotoğrafçısı Şinasi BİNGELİ, ÇSATT Akademik Danışmanı Okutman Niyazi SEZEN ve ÇSATT Topluluk Öğrenci Başkanı Vural ÖZTECİK’de yer aldı. Rektörümüze ziyaretleri öncesinde üniversitemiz Tıp Fakültesine de bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ, üniversitemiz Tıp Fakültesini oldukça beğendiklerini ifade etti. Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ, üniversitemiz Tıp Fakültesinin 1000 anjiyo gerçekleştirdiği zaman kendisini çağırmaları halinde bir konferans verebileceğini de belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ 16 Aralık 2009 Çarşamba günü Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Entelektüel Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen “Sarıkamış Çanakkale’nin Önsözüdür” panelinin de oldukça güzel geçtiğini vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye Buz Tutan Gözyaşları” adlı konferansın panelistlerini üniversitemizin düzenlediği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne davet etti. Rektörümüz oluşturulacak bildirilerin Dünya Üniversiteler Kongresi’nin "Küresel sorunlar çerçevesinde üniversitelerin yeni hedef ve görevleri neler olmalıdır?" ana temasına uygun bir biçimde üniversite bağlamına oturtularak yazılması gerektiğinin de önemini vurguladı. Ziyaret karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileri ile son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.