Barbaros ŞANSAL Gökçeada MYO Öğrencileriyle Birlikteydi

16.12.2009
Farklı tarzıyla ilgi toplayan, ustalıklı terziliğiyle beğenilen,çarpıcı yorumlarıyla kendinden söz ettiren ve samimi anlatımıyla göz dolduran ünlü Modacı Barbaros ŞANSAL ile güzel bir söyleşi gerçekleşti. Gökçeada Öğrenci Topluluğu'nun 14 Aralık 2009 tarihinde düzenlemiş olduğu “Ederi kadar Bedel mi? Bedeli Kadar Eder mi?” adlı bu etkinlikte, Barbaros ŞANSAL’ın moda üzerinden yaratıcılık ve ekonomik düzenin günümüz dünyasının objektifinden değerlendirilmesi üzerine, sohbet havasında bir konferans yaşandı. Ustası Yıldırım MAYRUK’un yanında kendisini ‘Terzi Yamağı’ olarak nitelendiren ve bu kimliği ediniş tarzını, mesleki eğitim alan gençlere bilimsel gerçeklerle aktaran Barbaros ŞANSAL, gençlerle kurduğu ‘köprüsüz’ ve ‘samimi’ bağla da, ayrıca hayranlık uyandırdı. Yaratıcı olmanın ve vizyon sahibi olmanın günümüz iş dünyasında aslında her kapıyı açabilecek iki anahtar olduğu konusunda, kişisel deneyimlerini aktarma sürecini, nüktedan bir tavırla hatta bazen ucu acıtmayan sivri bir üslupla destekleyerek, tam da gençliğin ihtiyacı olan iletişim başarısıyla söyleşisini tamamladı. Öğrencilerimizin sorularını hiç sıkılmadan cevaplayarak, ‘siz, dinlenmeye değersiniz’ mesajını, Cumhuriyet gençliğine ulaştırdı. Söyleşinin ardından, öğrenci arkadaşlarımıza hediye ettiği “Üçüncü Sınıf Hamur Kağıda Matbaa Mürekkebi Hayatlar” adlı kitabını imzalayan Şansal, sıcak diyalogu ve akıllara kazınan cümlelerini ardında bırakarak, Gökçeada’ya veda etti. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.