“Evrim ve İnsan” Konulu Panel Yapıldı

16.12.2009
Charles Darwin’in doğumunun 200. ve “Türlerin Kökeni” adlı eserinin yayımlanmasının 150. yıldönümü olması sebebiyle UNESCO – Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu tarafından 2009 yılının “Darwin Yılı” olarak ilan edilmesinden dolayı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Tabipler Odası, Sağlıkta Bilimsel Araştırmalar Topluluğu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliğinde “Evrim ve İnsan” konulu panel düzenlendi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erksin GÜLEÇ, Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Battal ÇIPLAK, Cumhuriyet Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin BAŞIBÜYÜK ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut COŞKUN’un konuşmacı olarak katıldığı "Evrim ve İnsan" konulu panel Troia Kültür Merkezi’nde yapıldı. Prof. Dr. Battal ÇIPLAK, “Doğal seçilim yoluyla evrim teorisi”, “Evrim görüşü ile ilgili kısa bir tarihi arka plan”, “Darwin sonrası dönemde evrime bakış ve canlı bilimlerinde paradigmanın değişimi”, “Evrim örüntüsü, Örüntüyü veren mekanizmalar: mikro-evrim”, “Örüntüyü veren mekanizmalar: mikro-evrim” konularında bilgiler aktarırken, Prof. Dr. Hasan Hüseyin BAŞIBÜYÜK ise “Moleküler Veriler Işığında İnsanın (Homo sapiens) Evrimi”, “Günümüz Primatları İçersinde İnsanı Yeri”, “İnsan, şempanze ve goriller arasındaki genetik farklılık”, “Tarım toplumu ve populasyon artışı”, “Yakın dönem göçler ve karışma” konularında konuşma yaptı. Prof. Dr. Erksin GÜLEÇ, “İnsanın Evrimi”, “Paleoantropoloji Nedir?”, “İnsan Evrimi Çalışmaları”, “İnsanın sınıflandırılması”, “Alet Üretimi”, “Anadolu’da Evrimin Kanıtları; Fosiller”, “İnsanın Soyağacı”, “İnsanda Beynin Evrimi” konularında izleyicileri bilgilendirdi. Panelin son kısmında ise panelistler öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladılar. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.