4. Çanakkale Resim Yarışması Ankara Sergisi Açıldı

11.12.2009
4. Çanakkale Resim Yarışması Sergisi Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen bir açılış töreni ile Ankara’da kamuoyunun beğenisine sunuldu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur ERDENER ve Avustralya Büyükelçisi Peter DOYLE tarafından gerçekleştirilen açılışa çok sayıda Ankaralı sanatsever ilgi gösterdi. Açılışta 4.Çanakkale Resim Yarışması ile ilgili olarak bilgi veren yetkililer şu açıklamayı yaptılar: “Proje, merkezi Avustralya - Sidney’de bulunan Gelibolu Anma Kulübü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin bir girişimidir. Ödüller Türkiye’de 1915 Gelibolu Muharebesi’nde mücadele eden askerlerin sahip olduğu değerleri ve gelenekleri ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarını en iyi temsil eden sanatçıların çalışmalarına verilmektedir.” 2009 yılının son etkinliği olan Ankara sergisi, 2010 yarışmasının da startını verdi. Serginin açılış töreninde ayrıca, 2010 yılı yarışma koşulları açıklandı ve tüm sanatçılara yarışmaya katılım için açık davette bulunuldu. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “2010 yarışması için başvurular başlamıştır. Önümüzdeki yıl ödül alacak eserler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü’nde Çanakkale’de sergilenecektir. Birincilik ödülü 10,000 TL olan yarışmaya katılma koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi http://www.gelibolumemorial.net/ internet adresinden edinilebilir.” Kardeş bir yarışmanın Avustralya ve Yeni Zelanda’da Gelibolu Resim Yarışması adı altında yapılmakta olduğuna dikkati çeken Çanakkale Resim Yarışması Organizasyon Komitesi Sekreteri Özge Büyük; “Kısa adı CAP (Çanakkale Art Prize) Çanakkale Resim Yarışması, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Işık Üniversitesi, Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği ile Avustralya Hükümeti’nin işbirliği yapılmaktadır.” Projenin, on senelik bir zaman dilimini kapsadığını da sözlerine ekleyen Büyük, “Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olan 2015 yılında gerçekleştirilecek son Çanakkale Resim Yarışması ile projenin tamamlanmasından sonra, 10 yıl boyunca Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen yarışmalardan birincilik ödülünü alan toplamda 20 tablo, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’da sergilenecektir.” şeklinde konuştu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada Birincilik Ödülü’nü Semral Sağlam, Çanakkale Valilik Ödülü’nü Osman Selçuk Eroğlu, Avustralya Büyükelçilik Ödülü’nü Baybora Temel, Rektörlük Ödülü’nü Serdar Kul, Jüri Onur Ödülü’nü Nurten Coudrains, Üstün Yetenek sertifikalarını ise Mehmet Ali Büyükparmaksız ve Hakan Daloğlu aldılar. Sergi Cumartesi-pazar günleri hariç 22 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.