Üniversitemizde “Mobilya ve Dekorasyon Sektöründeki Teknolojik Gelişmeler” Konulu Seminer Düzenlendi

04.12.2009
Üniversitemiz Çanakkale Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı, “Mobilya ve Dekorasyon Sektöründeki Teknolojik Gelişmeler” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Seminer’in açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Çanakkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel Salih ÇAVUŞGİL ve Çanakkale Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Tuncay BİLGE yaptı. Ayrıca eğitim seminerine Alphacam Yazılım Türkiye Sorumlusu Erol GÜLEN, Teknomak Mobilya Makineleri Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Firma Yetkilisi Özgür ÖZCAN ve Çanakkale Meslek Yüksekokulumuz Mobilya ve Dekorasyon Programı’ndan mezun olan TSA Yazılım Firma Yetkilisi Mustafa İPEK’de katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, yaptığı seminer açılış konuşmasında, üniversite olarak kamuoyunu, sektörü meşgul eden konularla, sorunlarla ilgili akademik etkinlikler yapmayı kendine görev edinen bir üniversite olduğumuzu bu anlamda da üniversitemizin sürdürülebilir bir biçimde paneller, sempozyumlar, kongreler ve seminerleri başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. Gerçekleştirilen bu etkinliğin de bu bakış açısının bir ürünü olduğunu ifade eden Rektörümüz, mesleki ve teknik eğitimin bir ülkenin gelişmesinde önemli bir faktör olduğunu belirtti. Rektörümüz üniversitemizin Meslek Yüksekokullarına samimiyetle önem verdiğini ve bunun için de gerekenin yapıldığını, Meslek Yüksekokullarının fiziki yapılanmalarına çok büyük önem verdiklerini kaydetti. Üniversitemizi bir mükemmeliyet merkezi yapma konusunda kararlılık içerisinde bulunduklarını belirten Rektörümüz, bu kararlılığın bir uzantısı olarak bu içerikte bir seminerin yapılmasını çok anlamlı bulduğunu belirtti. Rektörümüz seminerin organizasyonuna emek veren herkesi kutlayarak konuşmasını sonlandırdı. Çanakkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel Salih ÇAVUŞGİL de yaptığı konuşmada bu seminerin düzenlenmesindeki temel amacın sektörle iç içe olmak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Veysel Salih ÇAVUŞGİL, Çanakkale Meslek Yüksekokulu olarak en büyük amaçlarının kendi mezunlarının hemen sektörün kullanabileceği kalitede yetişmesi olduğunu, en büyük hedeflerinin bu olduğunu ifade etti. Bu anlamda da kendilerine her türlü desteği veren Rektörümüze çok teşekkür ettiğini belirtti. Çanakkale Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Tuncay BİLGE de yaptığı konuşmada seri üretime yönelik değişimlerin çok hızlı olduğunu ve bu değişimlerin gerisinde kalmamak için mesleki ve teknik eğitimin önemli olduğunu ifade etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.