Japonya'da Seminere Katılan Akademik Personel ve Öğrencilerimizden Rektörümüze Ziyaret

03.12.2009
11-20 Kasım 2009 tarihleri arasında Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi tarafından düzenlenen “Japonya ve Türkiye arasında gelecekteki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla denizel kaynakların etkin kullanımı” başlıklı seminere katılan Yrd. Doç. Dr. İlknur AK, Araş. Gör. C.Çiğdem YIĞIN, Araş. Gör. Ender KÜNİLİ, doktora öğrencisi Aytaç ALTIN, yüksek lisans öğrencisi Ahmet SEPİL ve lisans öğrencisi Fulya CANDAŞ Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran CİRİK de yer aldı. Ziyaret esnasında, Japonya'da düzenlenen seminere Türk üniversitelerinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakülteleri’nden 3 adet akademik üye ve 15 adet yüksek lisans ve doktora öğrencisinin katılmış olduğu Rektörümüze bildirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise böyle bir seminerin Japon kültürünü tanımak anlamında çok önemli olduğunu ve bu seminere katılan akademik personel ile öğrencilerimizin hem üniversitemiz, hem ülkemiz hem de kentimizi temsil ettiğini bildirdi. Rektörümüz Japonya ile ilişkileri geliştirmeye devam edeceklerini bu anlamda da üniversitemizin prestij kongresi olan Dünya Üniversiteler Kongresine Japon üniversitelerini davet ettiklerini vurguladı. Ziyaret Rektörümüzün seminere katılanları kutlamasının ardından son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.