"Biomarkers for Nutrition and Health" Konulu Proje, İkinci Aşamaya Başvuru Hakkı Kazandı

06.06.2016

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Akın Çayır tarafından” HORIZON 2020” “ERA-NET ERA-HDHL "Biomarkers for Nutrition and Health" başlıklı çağrı kapsamında sunulan proje (The effect of `DNA methylation diets´ upon the human epigenome and epigenetic ageing-MEDIClock), toplam 51 başvuru arasında seçilen 23 proje arasında yer alarak ve ikinci aşamaya başvuru hakkı kazandı.

Toplam bütçesi yaklaşık olarak 3.500.000.00 TL olan proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  ve 6 ülkedeki araştırma kurumları (Newcastle University-UK, Harvard University-USA, Università degli Studi di Milano-Italy, University of Reading-UK, Steno Diabetes Center A/S-Denmark, Hasselt University-Belgium) ile birlikte yürütülecek.