Charles Üniversitesi’nden Petr CHİRSTOV Rektörümüzü Ziyaret Etti

25.11.2009
ERASMUS öğretim elemanı değişimi kapsamında Charles Üniversitesi (Prag, Çek Cumhuriyeti) Tiyatro Bölüm Başkanı Petr CHİRSTOV (PhD) 22-26 Kasım 2009 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğrencilerine ders vermek üzere geldi. Özellikle Kinoautomat, Laterna Magika ve Black-light tiyatro teknikleri hakkında ders veren konuk öğretim elemanı "gelecek yıllarda ÇOMÜ ve özellikle Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümüyle ilişkilerinin daha yoğun hale gelmesini amaçladıklarını" söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ERASMUS kapsamında ders vermek üzere gelen ilk öğretim elemanı olan Petr CHİRSTOV ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölüm Başkan Vekili Doç. Canan ATALAY AKTUĞ ve Bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan ÇEVİK, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Petr CHİRSTOV "Dünya Üniversiteler Kongresi'nin Charles Üniversitesi'nde tanıtıcısı olacağını" söyledi. Yrd. Doç. Dr. Adnan ÇEVİK ise "Charles Üniversitesi Tiyatro Bölümüyle ilişkilerinin sadece ERASMUS kapsamında kalmayacağını, özellikle oyun değişimi ve atölye çalışmaları alanında yoğunlaşarak süreceğini" belirtti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.