Biga Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı Öğrencileri Kıspet İmalatını Öğrenecek

16.11.2009
Biga Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı öğrencileri Bigalı Kıspet Ustası İrfan ŞAHİN’i atölyesinde ziyaret ederek kıspet dikimini izlediler. Biga’da 53 yıldır kıspet ustalığı yapan, ünlü güreşçilerin kıspetlerini diken ve Türkiye’nin ilk kıspet ustası olan İrfan ŞAHİN emekli olmasına rağmen mesleği hobi olarak devam ettirmekte olduğunu ve ata sporu olan yağlı güreş dalının ölmesini istemediğini belirtti. MYO Yönetimi, Deri Teknolojisi Programı öğrencilerinin haftanın belirli günlerinde program danışmanları gözetiminde kıspet ustası İrfan ŞAHİN'i ziyaret ederek kıspet imalatını öğreneceklerini açıkladı.