'Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları' Konulu Resim Yarışması Sonuçlandı

04.11.2009
Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları Sanat Müzesi Oluşturulması Projesi’nin bir parçası olan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği “Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları” konulu resim yarışmasının ödül töreni, Cumhuriyet Bayramının 86. yılını kutladığımız 29 Ekim 2009 tarihinde Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı Muavenet-i Milliye Sergi Salonu’nda yapıldı. Yarışma sergisinin de açıldığı ödül töreninde Vali Yardımcıları Tahir DEMİR, Canan Hançer BAŞTÜRK, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaettin SEVİM, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Osman DEMİRCAN, Deniz Müzesi Komutanı Denizalbay Can UZUNSOY, çok sayıda öğretim elemanı ve konuk hazır bulundular. Yarışmanın jüri üyeleri Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi ressam Prof. Aydın AYAN, ÇOMÜ öğretim üyesi ressam Yrd. Doç. Hakan DALOĞLU, Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi sanat tarihçisi ve restoratör Dr. Elvan TOPALLI, ve Emekli ÇOMÜ öretim görevlisi ve Çanakkale savaşları uzmanı Kenan ÇELİK 27 Ekim 2009 saat 14.00’de üniversitenin Resim Bölümünde toplanmış ve değerlendirmeyi aşağıdaki şekilde yapmıştır. (Prof. Turan EROL rahatsızlığı nedeniyle, Sanat Eleştirmeni Mehmet ERGÜVEN Ankara’daki opera temsili nedeniyle jüri değerlendirmesine katılamamışlardır.) Yarışmaya Türkiye’nin birçok üniversitesinden 67 adet yapıt katılmıştır. Açık oylama ile yapılan ilk değerlendirmede 42 adet yapıt sergilenmeye değer görülmüştür. Sergilenmeye değer görülen yapıtlar arasından 6 adet yapıt ödül ve mansiyonlar için değerlendirmeye alınmıştır. Ödül ve mansiyonlar için yapılan değerlendirme sonucunda; Erkan GÜLER’in “Çanakkale’de” isimli yapıtı Birincilik Ödülüne, İsmail TETİKÇİ’nin “Çanakkale” isimli yapıtı İkincilik Ödülüne, Asuman ELGÖÇ’ün “Selanik Mayın Gemisi” isimli yapıtı Üçüncülük Ödülüne, Soner ÇAKMAK’ın “Aklın Uykusu” Engin BUĞA’nın “İnsan Asker” Türker GÜNEŞOĞLU’nun “Varoluş” isimli yapıtları da Mansiyona değer görülmüştür. Ödüller, ödül töreni sırasında özgün birer ödül heykelciğiyle birlikte Vali Yardımcıları, Boğaz ve Garnizon Komutanı, Rektör Yardımcısı ve Jüri Üyeleri tarafından ödül sahiplerine verildi. Bu şekilde Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları’nin 100. yılı olan 2015 te oluşturulması planlanan Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları Sanat Müzesi’nin ilk yapıtları belirlenmiştir. Konu ile ilgili resimlere aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.