Yunan Astronomlardan Üniversitemize Ziyaret

21.10.2009
Selanik Aristo Üniversitesi'nden Dr. Zach LOANNAS, Spyros A. KANOURAS ve Aris VALGARİS 20-22 Ekim 2009 tarihleri arasında Üniversitemizi ve Çanakkale'de tarihi alanları ziyaret edecekler. Yunan Astronomlar 21 Ekim günü Rektör Yardımcısı ve Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman DEMİRCAN'ı ziyaret ederek ortak çalışma programı yaptılar. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan YILMAZ'ı da ziyaret eden Astronomlar Fizik Bölümü'ndeki astrofizikçilerle tanıştılar. ÇOMÜ Gözlemevi'ni ve T122 büyük teleskobunu inceleyen Yunan Astronomlar 21 Ekim gecesi ÇOMÜ Büyük Teleskobuyla gözlem yapacaklar. Selanik yakınında benzer bir teleskobu kurma aşamasında olan Yunan Astronomlar ÇOMÜ büyük teleskobunu örnek alma gereğini vurguladılar. 22 Ekim günü Troia'yı ve Çanakkale'yi gezecek olan Yunan Astronomlar Üniversitemiz Gözlemevi ile ortak çalışma başlatmanın sevinci içinde olduklarını belirttiler. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.