Bozcaada Kaymakamından Öğrencilerimize Eğitim Desteği

19.10.2009
Üniversitemizin mahalli idarelerle sürdürdüğü anlamlı dialog meyvelerini veriyor. Gökçeada Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak Bozcaada’da yerleşkesi bulunan Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programında öğrenim gören öğrenciler ilçe kaymakamlığı tarafından eğitim desteğiyle ödüllendiriyor. Geçtiğimiz günlerde ilçeye ziyarette bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ilçenin kaymakam ve belediye başkanı ile de temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde Bozcaada Kaymakamı İbrahim ÇENET tarafından yüksekokul öğrencilerine burs desteği sunulması nedeniyle üniversitenin iyi dilekleri aktarıldı. Kaymakam İbrahim ÇENET’den edinilen bilgiye göre Gökçeada Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak Bozcaada’da öğrenim gören yaklaşık 70 öğrenciye 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi içinde iki dönem halinde dönemlik 250 TL olmak üzere bir akademik yılda toplam 500 TL maddi destek sunulduğu öğrenildi. Kaymakam ÇENET’den alınan bilgide burs desteğinin Kaymakamlığa bağlı Bozcaada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın eğitim yardımları hesabından sunulduğu, bursların içinde bulunduğumuz 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde de süreceği, yine Bahar ve güz dönemi dönemlerinde iki defaya mahsus 250 TL verileceği ve bununda ortalama 70 öğrenciyi kapsayacağı belirtildi.