İtalyan Araştırmacılar Rektörümüzü Ziyaret Etti

07.10.2009
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kemal ÇELİK tarafından yürütülen Türkiye, Danimarka, Almanya, İtalya, Slovenya, İzlanda ve Portekiz ortaklı “Organic Agricultural Tourism and Intercultural training modules for SMEs in Europe to promote mobility and transfer of knowledge” projeleri çerçevesinde İtalya'dan Paolo MARTINEZ ve Alessandra MODI adlı araştırmacılar Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'i makamında ziyaret etti. Görüşmeler esnasında Prof. Dr. Kemal ÇELİK, bu proje çerçevesinde üniversitemizde 5 AB ülkesinden 54 öğrenci-öğretim elemanının katılacağı bir çalıştay (workshop) düzenleneceğini ve bu çalıştayın sonuçlarının 6. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi'nde yayınlanacağını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'de araştırmacılara girişimcilik, Sivil Toplum Kuruluşları ve üniversitemizce 20-24 Ekim 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kongresi hakkında önemli bilgiler verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, girişimcilik ve sivil toplum kuruluşların günümüzde varolan ve gelecekte de varolabilecek sorunların çözümü için önemli roller oynadığını, bunlar yoluyla yaratıcı fikirler elde edilebileceğini belirtti. Dünya Üniversiteler Kongresi'nin önemine de değinen Rektörümüz yaklaşık 2000 katılımcının kongreye katılmasının beklendiğini ifade etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.