Üniversitemizde Manga ve Anime Kültürüne İlişkin Konferans Verildi

06.10.2009
Japonya Joetsu Eğitim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomoyuki KAWAMURA tarafından Japon çizgi film (anime) ve çizgi romanların (manga) kökenini oluşturan geleneksel Japon resminin günümüz kültürüne etkileri temalı konferans üniversitemizin Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda verildi. Japonya Joetsu Eğitim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomoyuki KAWAMURA yaptığı konuşmada, Japon toplumunun günümüzde taşıdığı kimi özelliklerin Japon'yanın geçmişten gelen kültürel yapısı ile ilişkili olduğunu ve günümüzde oldukça ilgi çeken pop kültürün taşıdığı kimi özelliklerin de bu kültürel yapı ile bağlantılı olduğunu vurguladı. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.