Akademik Personelimiz İskoçya ve Belarus'ta Türkçe Öğretecek

25.09.2009
Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sevim İNAL ve Okutman Ayşe DAĞ, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen Mustafa Kemal Atatürk Visiting Fellowship programı çerçevesinde İskoçya ve Belarus'taki üniversitelerde Türkçe öğretmek için seçildi. Yurtdışındaki üniversitelerin Türkçe bölümlerinde ders vermek amacıyla Mustafa Kemal ATATÜRK Visiting Fellowship programına 2009-2010 akademik yılı için 500'e yakın akademik personel başvuru yaptı ve titiz bir eleme sonucu yaklaşık 100 akademik personel bu bursu almaya hak kazandı. Üniversitemizden de Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevim İNAL ve Rektörlük Yabancı Diller Bölümü Öğretim Elemanı Okutman Ayşe DAĞ bu bursu almaya hak kazandı. Yrd. Doç. Dr. Sevim İNAL İskoçya'nın başlıca üniversitelerinden biri olan Edinburgh Üniversitesi'ne gidecek olup bu programa seçilen diğer akademik personelimiz Okutman Ayşe DAĞ ise Belarus'un önemli üniversitelerinden Baranovichi Üniversitesi'ne gidecek. Ülkemizi ve üniversitemizi yurtdışında temsil edecek olan akademik personellerimiz Türk dili ve kültürünü yurtdışındaki üniversitelerde tanıtacak olmalarından dolayı heyecanlı olduklarını ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.