Atalarının İzini Arayan İtalyanlar Rektörümüzü Ziyaret Etti

12.09.2009
İlimiz belediyesiyle kardeş belediye olan, İtalya’nın Nemi Belediyesi’nin Başkanı Cinzia COCCHI, İntepe Belediyesi Başkanı Alaattin ÖZKURNAZ, bir diğer kardeş belediye olan Pomezia’yaya bağlı Homeros Projesi Grubu’ndan Gianfabio SCARAMUCCI, Prof. Dr. Mauro TROMPETTI ve Patrizia BASSANI, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fetay SOYKAN eşliğinde ve rehberliğinde rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i ziyaret ettiler. Heyetin, Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e, bilgisini aktardığı Homeros ismiyle hayata geçirilen proje, Nemi’de öğrenim gören öğrencilerin atalarının, Roma İmparatorluğu öncesinde Truva topraklarından İtalya’ya geldiğine inanması ve bununla ilgili olarak kurulan proje grubunun bölgede yaptığı çalışmaları bir kitapta toplamasını içeriyor. Proje kapsamına Truva tarihiyle ilgili yapılan çalışmalar sonucu derlenen bilgiler ışığında, İtalyanların atalarının izlerini araştırmasını konu edinen kitap, Türkçe ve İtalyanca olarak yayımlanacak. Eski Kültür ve Turizm Müdürü olan Cinzia COCCHI’yi 2009 yılında Nemi Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik eden rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Homeros Projesi ile ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı heyeti tebrik etti. Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Dünya Üniversiteler Kongresi 2010” ile ilgili bilgiler aktaran Prof. AKDEMİR, Nemi Belediyesi’nin de “Çevre Duyarlılığı” ve “Kültürel Mirasa Sahip Çıkma” konularını içeren çalışmalarıyla kongreye katılmalarını tavsiye etti. Ziyaret, Nemi Belediyesi Başkanı Cinzia COCCHI’nin ve Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in karşılıklı olarak hediyeler sunmasıyla son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.